PROGRAMMA 2018

Overig / Programma voor 2018 / 19 september 2017

Dit is Petrol&Wine jaarprogramma voor 2018, met allemaal nieuwe reizen maar natuurlijk op de vertrouwde leest geschoeid.

De komende weken worden de nieuwe roadtrips uitgewerkt en de uitgebreide programma’s per reis op de website geplaatst.

Wil je van een of een aantal van de reizen het programma (vrijblijvend) thuisgestuurd krijgen, laat dat even weten via hetty@petrol-and-wine.nl.

De Schotse Hebriden,  16 tot en met 23 april

Schotland behoort al jaren tot onze favorieten en dat blijft hij.
Deze keer zoeken we de westelijke kusten op, met een bezoek aan de zo fraai door Paul McCartney bezongen Mull of Kintyre en

het eiland Islay, beroemd om zijn prachtige, verstilde schoonheid en de vele distilleerderijen, waar single malt whisky’s
worden gemaakt met die voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavulin, Ardbeg, Laphroigh en Coal Ila.
We varen naar Schotland met de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle.

De Schotse Hebriden zijn prachtig, nog nooit gezien, nog nooit geweest? Dit is je kans.

Tour de France, van 23 tot en met 28 mei

Een reis voor de diehards, voor liefhebbers van een flink potje sturen. Met een start in de vergeten Jura, die echter heel mooie wegen te bieden heeft. We zoeken voor deze rit niet de hoogste passen in de Alpen op, maar richten ons juist op de gebieden waaraan vaak voorbij wordt gereden, zoals de Vercors met zijn vele spectaculaire kloven en ‘balkonwegen’ die aan steile bergwanden hangen, en natuurlijk de Lancets de Montvernier met zijn 18 haarspeldbochten naar de top van de Col de Chaussy.
Reken op mooie routes door de lagere Alpen, de Luberon, de Ardêche en de Cevennen, en veel trajecten met een sportief verleden, niet alleen heuvel- en bergklims, maar uit legendarische rally’s als de Monte Carlo en de Tour de France Automobile.

De Pyreneeën & Catalonië, van 12 tot en met 19 juni

Een roadtrip die zijn naam eer aan doet deze reis die in juni wordt gereden. We hebben inmiddels heel veel kilometers in Spanje liggen en weten precies waar je zijn moet om maximaal van je auto te genieten op bij voorkeur goed geasfalteerde, uitdagende wegen, waarop je heerlijk mooie lijnen kunt rijden, maar waarop je ook kalmpjes kunt cruisen en genieten van het landschap.
De Pyreneeën hebben een hoofdrol, maar vlak Catalonië niet uit, dat ook veel schitterende rallywegen heeft. Niet voor iets introduceren sportfabrikanten daar geregeld hun nieuwste materiaal aan de pers. We starten aan de noordkant van Pyreneeën en ja, de Col de Peyresourde, Col d’Aubisque en Col du Tourmalet staan natuurlijk op het programma.

 

Coppa delle Alpi, van 3 tot en met 10 september

We starten in het zuiden van Duitsland met deze roadtrip, met een route die een kolfje naar de hand zal zijn voor diegenen die graag mooie passen rijden. Vrij snel rijden we Zwitserland binnen, het bergrijkste land van Europa.
Op het menu staan de Sustenpass en de Fluela Pass en enkele prachtige bergwegen, die ons naar Oostenrijk brengen voor onder meer de Silvreta Hochalpenstrasse en de
Grossglockner Hochalpenstrasse. Daar beginnen we echter pas aan, na een mooie omweg door Italië, via het Timmelsjoch en de Dolomieten, waar meer dan genoeg bergwegen zijn om de motoren flink te laten ronken en het autohart te laten juichen.
Via de Chiemgauer Alpen in het zuiden van Duitsland vervolgen we onze weg naar München, waar we afsluiten met een bezoek aan het museum van BMW.

GOING SOUTH EAST, van 8 tot en met 15 oktober

Na de eerste editie van Going East klonk de roep om een tweede en daaraan geven we met deze reis gehoor. Deze keer zoeken we het zuidoosten op, met een start en finish in Oostenrijk. De route leidt door Slovenië, Kroatië, Montenegro en Bosnië Herzegovina, met bezoeken aan het eiland Krk en de prachtige vestingstad Dubrovnik.

Reken op mooie kusten en lokkende stranden in Kroatië, spannende bergwegen in het woeste Montenegro, waar we de grens met Albanië dicht naderen. Bosnië Herzegovina, met zijn burchten en kastelen, heeft veel fraais te bieden, met zijn rijke, deels Ottomaanse historie.

Interesse? Mail naar hetty@petrol-and-wine.nl en je wordt automatisch op de hoogte gehouden.

 

 


Print Friendly

Vorig bericht

THE KITCHEN CRUISE

0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitgelicht

THE KITCHEN CRUISE

HET IDEE De film La Grand Bouffe gezien, waarin Marcel Mastroianni en Philippe Noiret zich te buiten gaan aan prachtige...

8 September 2017

Webdevelopment