GOING EAST

Reizen die we tot nu toe gedaan hebben / Slider / 9 april 2017

Een nieuwe reis in 2017, Going East.

Deze roadtrip naar en door het oosten van Europa laat de deelnemers kennismaken met maar liefst acht landen: Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk.

Het is een avontuurlijke reis die in het begin belangrijke culturele aspecten biedt. Ook het rijden over mooie wegen heeft als vanouds een grote rol. Vooral de etappes door Kroatië, Slovenië en Oostenrijk zullen niet alleen mooi, maar ook uitdagend zijn.
De start is in Dresden van waaruit de route Tsjechië in gaat, door Saksisch Zwitserland, het berggebied dat vaak een strijdtoneel van de Winter Trial was.
Van daaruit gaan we Polen in, een land van uitgestrekte wouden en vooral akkers, met over-nachtingen in prachtige, met historie beladen steden als Wroclaw en Krakau, waar we twee nachten verblijven.

Er is gelegenheid voor diverse (optionele) excursies naar bijvoorbeeld de indrukwekkende zoutmijnen van Wieliczka, de schitterende binnenstad van Krakau, de fabriek van Schindler en de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau.
Vervolgens doorkruisen we de immense poesta’s van Hongarije en rijden we via Kroatië het bergachtige landschap van Slovenië in, om via de Vrsic pas met zijn 49 haarspeldbochten naar Oostenrijk te rijden, waarna we een mooie finale in het zuiden van Duitsland in petto hebben.

Petrol&Wine Going East (68)Petrol&Wine Going East (54)Petrol&Wine Going East (117)

DAG 1, zondag 18 juni
Verzamelen in een fraai en gezellig hotel in de binnenstad van Dresden.

Petrol&Wine

DAG 2, maandag 19 juni
Start van de eerste route die voor een groot deel door Tsjechië leidt en finisht in het Poolse Wroclaw, de door de tweede wereldoorlog geteisterde stad, die gelukkig indrukwekkend mooi is gerestaureerd. Vooral de beroemde centrale marktplaats is een wandeling waard. Die wandeling maken we ’s avonds dan ook van het hotel naar het restaurant dat aan het plein is gevestigd en waar voor ons een tafel is gereserveerd. We overnachten in een modern hotel in de binnenstad.

Petrol&Wine Wroclaw

DAG 3, dinsdag 20 juni
Een route die ’s middags langs de vlak bij elkaar gelegen concentratiekampen Auschwitz en Birkenau leidt. In het programma hebben wij een georganiseerde rondleiding opgenomen. Dit onderdeel is geenszins verplicht. De dag eindigt in Krakau, een prachtige stad waar we voor twee nachten inchecken in mooi hotel met uitzicht over de fraaie Wisla rivier.

Petrol&Wine Going East (15)

DAG 4, woensdag 21 juni
Een vrije dag. We bezichtigen gezamenlijk een van de beroemdste en oudste zoutmijnen ter wereld (op UNESCO erfgoedlijst) waarin zelfs een ondergrondse kathedraal is gevestigd.

Petrol&Wine Going East (62)Petrol&Wine KrakauPetrol&Wine Going East (11)

DAG 5, donderdag 22 juni
We verlaten Polen en steken de grens over naar Slowakije. Via het Tatra gebergte rijden we naar het hotel dat een voormalige tempeliers vesting is. De sfeer van toen is er nog volop te proeven. Diner in het hotel.

DAG 6, vrijdag 23 juni
We vervolgen onze route door Slowakije, steken daarna de grens over naar Hongarije en  eindigen de dag in een mooi wine estate waarin ook een hotel is gevestigd.

Petrol&Wine Going East

DAG 7, zaterdag 24 juni
Vandaag rijden we door drie landen. We starten in Hongarije, doorkruisen een stuk Kroatië en eindigen in Slovenië. In Slovenië rijden we de prachtige Vrsic pas, met 1611 meter de hoogste van het land met maar liefst 49 haarspeldbochten.
Overnachting in een romantisch hotel, fraai gelegen op een eilandje in de Krka rivier.

DAG 8, zondag 25 juni
Op deze een na laatste etappedag rijden we door Slovenië en een deel van Oostenrijk. Finish aan de mooie Wörthersee, tijd om even te relaxen aan het heerlijke zwembad van het prachtige hotel.

Petrol&Wine Going East 2jpg

DAG 9, maandag 26 juni
Finish en afscheidsdiner

Petrol&Wine Going East finish

De prijs van deze achtdaagse roadtrip door Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk bedraagt
€6.255,= per equipe van twee personen, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.

In de prijs zijn begrepen:
• Negen hotelovernachtingen in uitstekende, luxe vijf sterrenhotels
• de ontbijten
• de uitgebreide diners
• alle wijnen tijdens de diners
• het bezoek met een gids aan de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau
• het bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka
• een bezoek aan het met historie beladen Adelaarsnest bij Berchtesgaden
• een gedetailleerd routeboek met voor elke dag een koffie- en lunchlocatie plus infor-matie over alle landen die we doorkruisen
• persoonlijke begeleiding door Petrol&Wine

De toeslag voor een eenpersoonskamer wordt op aanvraag berekend.
Niet inbegrepen zijn de brandstof, de overige lunches, tol, individuele drankjes
en een eventuele reis- en annuleringsverzekering.

Heb je interesse in deze rally die van 18 tot en met 26 juni wordt gereden, bel gerust met Hetty Louwaard op +31651126482. Of mail naar hetty@petrol-and-wine.nl
Deelname kan zowel met een moderne als klassieke auto, de dag afstanden liggen tussen de 275 en 350 kilometer.
Meld je tijdig aan, er is slechts plaats voor maximaal 15 equipes (30 personen).


Print Friendly

Vorig bericht

A SHORT TOUR OF SCOTLAND

Volgend bericht

DE VOGEZENRALLY

7 Reacties

op 22 February 2017

Geachte, graag zou ik wat meer info verkrijgen over de ritten.

op 27 February 2017

Graag zouden wij meer informatie willen ontvangen betreft de reis going east.

op 28 February 2017

Graag zou ik meer informatie willen over deze reis
Mvg Allard

op 1 March 2017

Beste,
heb maandag 27/02/17 een mail naar hetty@petrol-and-wine.nl gestuurd maar nog steeds geen reactie.
Graag wat meer info over deze reis. Bij voorbaat dank.
Vriendelijke groeten.

    op 2 March 2017

    Op dezelfde maandag (27/2) is om 18.11 uur het programma naar het hier bovenvermelde email adres gestuurd. Zojuist heb ik dat nogmaals gedaan. Laat even weten of het nu wel is ontvangen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitgelicht

A SHORT TOUR OF SCOTLAND

In het voorjaar even bijtanken, een compacte rally van vier dagen over de mooiste wegen van Schotland. Voor degenen die graag...

22 December 2016

Webdevelopment