GOING EAST 2017

Reizen die we tot nu toe gedaan hebben / 9 april 2017

Dit was in 2017 een nieuwe reis, Going East.

Deze roadtrip naar en door het oosten van Europa liet de deelnemers kennismaken met maar liefst acht landen: Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Voor 2018 staat een tweede editie van Going South East op het programma. In oktober rijden we dan door Kroatië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina en Montenegro.

Het was een avontuurlijke reis met veel belangrijke culturele aspecten. Ook het rijden over mooie wegen had als vanouds een grote rol.
De start was in Dresden van waaruit de route Tsjechië inging, door Saksisch Zwitserland, het berggebied dat vaak een strijdtoneel van de Winter Trial was.
Van daaruit trokken we Polen in, een land van uitgestrekte wouden en vooral akkers, met overnachtingen in prachtige, met historie beladen steden als Wroclaw en Krakau, waar we twee nachten verbleven.

Er was gelegenheid voor diverse (optionele) excursies naar bijvoorbeeld de indrukwekkende zoutmijnen van Wieliczka, de schitterende binnenstad van Krakau, de fabriek van Schindler en de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau.
Vervolgens doorkruisten we de immense poesta’s van Hongarije en reden via Kroatië het bergachtige landschap van Slovenië in, om via de Vrsic pas met zijn 49 haarspeldbochten naar Oostenrijk te rijden, waar we een mooie finale in het zuiden van Duitsland in petto hadden.

Petrol&Wine Going East (68)Petrol&Wine Going East (54)Petrol&Wine Going East (117)

DAG 1
Verzamelen in een fraai en gezellig hotel in de binnenstad van Dresden.

Petrol&Wine

DAG 2
Start van de eerste route die voor een groot deel door Tsjechië leidde en die finishte in het Poolse Wroclaw, de door de tweede wereldoorlog geteisterde stad, die gelukkig indrukwekkend mooi is gerestaureerd. Vooral de beroemde centrale marktplaats was een wandeling waard.

Petrol&Wine Wroclaw

DAG 3
Een route die ’s middags langs de vlak bij elkaar gelegen concentratiekampen Auschwitz en Birkenau liep. In het programma was een georganiseerde rondleiding opgenomen. De dag eindigde in Krakau, een prachtige stad waar we  twee nachten verbleven.

Petrol&Wine Going East (15)

DAG 4
Een vrije dag. Bezichtiging van een van de beroemdste en oudste zoutmijnen ter wereld (op UNESCO erfgoedlijst) waarin zelfs een ondergrondse kathedraal is gevestigd.

Petrol&Wine Going East (62)Petrol&Wine KrakauPetrol&Wine Going East (11)

DAG 5
Op naar Slowakije. Via het Tatra gebergte naar het hotel dat een voormalige tempeliers vesting is.

DAG 6
Oversteek naar Hongarije en overnachting was in een mooi wine estate waarin ook een hotel is gevestigd.

Petrol&Wine Going East

DAG 7
Op deze dag werden maar liefst drie landen doorkruist. Start in Hongarije, daarna Kroatië en de finish was in Slovenië. In Slovenië werd de prachtige Vrsic pas, met 1611 meter de hoogste van het land met maar liefst 49 haarspeldbochten gereden.
Overnachting in een romantisch hotel, fraai gelegen op een eilandje in de Krka rivier.

DAG 8
Finish aan de Wörthersee.

Petrol&Wine Going East 2jpg

DAG 9
Finish

Petrol&Wine Going East finish

 

 


Print Friendly, PDF & Email

Vorig bericht

A SHORT TOUR OF SCOTLAND

Volgend bericht

DE VOGEZENRALLY 2014

2 Reacties

op 22 February 2017

Geachte, graag zou ik wat meer info verkrijgen over de ritten.

op 27 February 2017

Graag zouden wij meer informatie willen ontvangen betreft de reis going east.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Uitgelicht

A SHORT TOUR OF SCOTLAND

In het voorjaar even bijtanken, een compacte rally van vier dagen over de mooiste wegen van Schotland. Voor degenen die graag...

22 December 2016

Webdevelopment